Over ons | Voeders Degrave

Ons bedrijf

Voeders Degrave is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de productie en verkoop van hoogwaardige diervoeders voor varkens, rundvee en vleespluimvee. Met onze aandacht voor kwaliteit, onderzoek en ontwikkeling proberen wij te investeren in onder andere nieuwe technologieën zodat wij u ook steeds de beste kwaliteit kunnen garanderen. Dit in combinatie met onze jarenlange expertise in bedrijfsbegeleiding zorgt ervoor dat wij u stap voor stap helpen bij het optimaliseren van de werking van uw bedrijf om zo uw rendement te maximaliseren.

Tijdlijn

Ontdek hier de rijke geschiedenis van ons familiebedrijf. 

1907

Vijfwege molen - Degrave

1930

Maria, Joseph en Gerard Degrave kopen een olieslagerij-graanmaalderij op het ‘Stampkot’ te Staden. In eerste instantie beperkt de productie zich tot het slaan en stampen van lijnolie uit vlaszaden. Algauw beslissen de drie pioniers om de olieslagerij stop te zetten en de focus volledig op de graanmaalderij te leggen.

1942

Gerard, die ondertussen gehuwd is met Irma Couchez, neemt de leiding van de maalderij over.

1959

Na Gerards vroegtijdig overlijden wordt het bedrijf – na enkele jaren inactiviteit – voortgezet door diens zoon Marc. De eerste jaren is Marc actief als handelaar in voeders. Uiteindelijk beslist hij om zelf over te gaan tot het produceren van hoofdzakelijk varkensvoeder.

1969

Marc stapt in het huwelijk met Anny Wynsberghe. Samen bouwen zij het bedrijf verder uit.

1976

De bouw van de eerste veevoederfabriek met een capaciteit van zes ton per uur is een feit.

1976 - 1989

De productiecapaciteit wordt verder geoptimaliseerd tot 24 ton per uur.

1989

Voeders Degrave breidt verder uit met de bouw van een nieuwe bulkverlading.

1993

Zoon Jan treedt in de voetsporen van zijn ouders. In 1995 trouwt Jan met Hilde Viaene die ook een actieve rol binnen het bedrijf op zich neemt.

1996

Nieuwe grondstoffensilo’s en een nieuwe productielijn van 50 ton per uur jagen een frisse wind door het bedrijf.

1997

Veevoeders Haghedooren-Verhaeghe’ uit Abele wordt overgenomen. Deze overname creëert nieuwe afzetmogelijkheden in de streek rond Poperinge en in Noord-Frankrijk.

2002

Nieuwe investeringen op vlak van stockage en van het drogen van de grondstoffen betekenen opnieuw een grote meerwaarde voor de kwaliteit en service die het bedrijf biedt.

2004

Voeders Degrave investeert in de optimalisatie van de bulkbelading tot 60 ton per uur en in een aparte lijn voor gemedicineerde voeders.

2010

Het bedrijf kiest andermaal de kaart van de vooruitgang met een nieuw computersturingssysteem en met nieuwe burelen.

2012

De maal-menglijn wordt heringericht met twee nieuwe hamermolens en één zeefmachine. Op die manier beantwoordt Voeders Degrave aan de steeds veranderende marktsituatie binnen de varkenssector.

2017

We versterken ons bedrijf met een nieuwe perslijn. Zo kunnen we onze klanten nog beter bedienen. 

2019

In 2019 kregen we de kans om twee mestverwerkingsbedrijven over te nemen, namelijk Vabeko en Mevar.